El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La polèmica sobre la samarreta del Barça arriba al parlament europeu
  • CA

L’eurodiputat d’ICV, Raül Romeva, ha registrat avui una bateria de preguntes al Parlament Europeu en relació amb l’acord publicitari entre el FC Barcelona i la Qatar Foundation per saber si la Comissió Europea creu que és compatible aquest acord amb el que el Barça manté amb Unicef.

Romeva argumenta en l’exposició de motius de les preguntes que tot i tractar-se d’un acord en l’àmbit privat entre el FC Barcelona i la Qatar Foundation “no es pot obviar la importància de la publicitat en general i en concret en l’esport, que actualment ja és objecte de regulació”. “Però a més ens trobem amb l’agreujant que Qatar Foundation compartirà la publicitat amb una agència de Nacions Unides com l’Unicef, tot mostrant una vinculació entre les dues entitats”, ha afegit.

L’eurodiputat ecosocialista subratlla que la Qatar Foundation està presidida per la dona de l’emir Hamad bin Khalifa Al Thani i tot i que “ni la seva missió ni objecte és la promoció exterior de Qatar, a ningú se li escapa que aquest és el veritable objectiu del patrocini del FC Barcelona “.

A Qatar, segons l’informe anual 2010 d’Amnistia Internacional, les dones pateixen discriminació i violència, s’explota i se sotmet a abusos als treballadors i treballadores migrants –als quals la llei no protegeix adequadament-, se segueix privant arbitràriament de la seva nacionalitat a centenars de persones, s’imposa penes de flagel lació, s’imposen condemnes de mort i es persegueix penalment el col.lectiu de lestianas, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa