El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Plaça Espanya serà l’epicentre de la manifestació de l’11-S
  • CA

La manifestació del proper Onze de Setembre tindrà la Plaça Espanya com a epicentre. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha decidit omplir la Gran Via, el Passeig de Maria Cristina, l’avinguda Paral·lel, el carrer de la Creu Coberta i el carrer Tarragona, carrers que conflueixen en aquesta gran plaça, obra de Puig i Cadafalch. El motiu pel qual s’ha triat aquest lloc de Barcelona és perquè l’ANC buscava “una plaça gran on hi confluïssin diversos carrers”, ha explicat la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie. Això servirà per simbolitzar “la unitat estratègica“, allò “imprescindible” encara que “no suficient” per aconseguir la independència.

“Volem demostrar que tot i que la gent vingui de punts diversos, aconseguim entendre’ns i arribar a un punt concret; la independència“, ha explicat la secretària de la comissió de mobilitzacions, Carla Solé. De fet, aquest punt encaixa amb els càntics que s’han escoltat durant les darreres manifestacions de l’espai independentista. A més d’escoltar-se proclames a favor de la llibertat dels presos polítics, darrerament s’ha insistit en la “unitat”.

Paluzie ha lamentat que aquest dimarts Esquerra Republicana s’abstingués en la votació sobre una ILP que pretenia declarar la independència. “És un símptoma del que passa quan no treballem a favor de la unitat estratègica; sembla que l’horitzó es desdibuixi”, ha afirmat. En aquest sentit, ha dit que des del 27 d’octubre del 2017, dia de la declaració d’independència, hi ha “febleses”.

 

Samarreta blau turquesa

IMG 3865

La samarreta de l’11-S de 2019 serà blau turquesa

La samarreta d’enguany serà de color blau turquesa i hi té escrit “Objectiu: independència“. Al mig, a l’alçada del pit, hi ha dibuixada una estrella, que simbolitza aquesta independència a la qual s’hi arriba amb unitat, encara que vingui d’orígens diversos.

 

Òmnium i l’AMI, col·laboradors de la manifestació

Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) col·laboraran en l’organització d’aquesta manifestació. Montse Ortiz, vocal de la junta directiva de l’entitat presidida per Jordi Cuixart, ha afirmat que és important reivindicar els drets més fonamentals de la ciutadania “en aquests moments de persecució i a les portes de la sentència del judici a la democràcia”. “És imprescindible reivindicar la llibertat d’expressió”, ha afirmat, a més d’insistir que la millor manera de reivindicar aquests drets és “exigint-los”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa