El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La participació s’acosta al 25%, una xifra similar a fa quatre anys
  • CA

Un 24,78% dels catalans ja ha dipositat la seva papareta a les urnes abans de la una del migida, segons ha informat el Departament de Governació. 

De moment, la participació és gairebé un punt més baixa respecte el 2006, amb una xifra del 25,49% a la mateixa hora. Per circumscripcions, Girona és la demarcació amb una mobilització més elevada amb un 26,55%, seguida de Barcelona on un 24,47% dels ciutadans ja han exercit el seu dret a vot.

Per contra, Lleida és la demarcació amb la particiapció més baixa, un 23,40%, mentre que Tarragona registra un 24,25% i és l’única on puja, amb quatre dècimes, segons ha detallat el conseller de Governació, Jordi Ausàs, des del Centre de Difusio? de Dades, instal·lat al Parlament.

Destaca la mobilització del Pla de l’Estany, la comarca on ha votat més gent fins a la una del migdia, un 29,7%. A l’altra punta del rànquing hi ha la Vall d’Aran, on només ha votat un 18,6% dels votants.

Ausàs ha insistit que els gairebé 3.000 col·legis electorals habilitats, amb més de vuit mil meses, han obert amb “tota normalitat”. El conseller donarà un nou avenç de participació a les sis de la tarda.
– Dades avenços de participació (Departament de Governació)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa