El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La paradoxa de Cayetana Álvarez de Toledo demanant la dimissió del director de TV3
  • CA

Aquesta setmana la Fiscalia demanava a la titular del Jutjat d’Instrucció Número 13 de Barcelona que processés la cúpula de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) -i també excàrrecs del Govern de Carles Puigdemont- per organització criminal. L’escrit presentat per la Fiscalia pretén afegir el delicte d’organització criminal als de malversació, prevaricació, falsedat documental, revelació de secrets i desobediència, pels quals ja es processa la cúpula de la CCMA i una vintena més de persones per l’1-O. I, en aquest context, la diputada electa del PP per Barcelona Cayetana Álvarez de Toledo aprofitava per demanar el cap del director de TV3, Vicent Sanchis.

“M’agradaria que el senyor Sanchis dimitís. Hauria d’haver dimitit ja, però per descomptat no pot aguantar ni un minut més”, va dir Álvarez de Toledo després de fer-se pública aquesta petició de la Fiscalia. Però sembla que la dirigent popular oblida la trama Gürtel: la investigació que va desmuntar una xarxa de corrupció vinculada a la direcció nacional del PP. Es va considerar provada l’existència d’una caixa B dels populars i va quedar constatat judicialment que una “organització criminal” patrocinada per la direcció del PP va estafar l’Estat durant dècades.

De fet, alguns dirigents van passar per la presó -com Luis Bárcenas, o els empresaris Correa, Crespo i Sánchez-, però de la cúpula que dirigia el PP no va dimitir ningú, entrant en clara contradicció amb el que demana Álvarez de Toledo pel director de TV3. I tot això malgrat que la sentència de la Gürtel ho confirmava: una organització criminal va governar Espanya. En coherència amb la petició de la diputada electe del PP per Sanchis, molts dirigents del PP haurien d’haver dimitit en aquell moment, començant pel president dels populars i del govern espanyol en aquell moment, Mariano Rajoy. 

Però res d’això va passar, i ara Álvarez de Toledo aprofita aquesta petició de la Fiscalia per continuar carregant contra TV3 i el seu director, precisament ara que la televisió pública catalana està fent audiències històriques. Els populars aprofiten qualsevol ocasió per carregar contra la cadena catalana. I, com a exemple, unes declaracions que la diputada del PP va fer fa un mes en una entrevista al programa ‘Els Matins’, precisament de TV3: “No respecta totes les opinions, fa mal i humilia l’altra meitat dels catalans perquè s’ha convertit en una televisió de part”. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa