La PAH denuncia un desnonament d'una embarassada de nou mesos i la seva família

L'entitat critica que s'hagi fet sense previ avís i que s'hagi aprofitat per canviar el pany mentre l'afectada no era a casa

 

La PAH de Barcelona ha denunciat aquest divendres el desnonament d'una dona embarassada de nou mesos i la seva família d'un domicili del carrer Gayarre, al Districte de Sants, sense que es produís cap avís previ ni ordre amb data concreta. Segons relata la Plataforma d'Afectats de la Hipoteca (PAH), el desnonament ha estat ordenat pel Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona després que la família comencés a patir problemes econòmics el 2016 i deixés de pagar una mensualitat de 650 euros de lloguer, moment en què va sol·licitar una ajuda a l'Ajuntament de Barcelona que li va ser concedida. La propietat, no obstant va posar una demanda per impagament al cap de deu dies que la família acredités que disposaria de l'ajuda.

 

Aquest divendres al matí, al voltant de les nou, els Mossos s'han personat al domicili mentre la dona havia anat a acompanyar el seu fill de nou anys a l'escola i quan aquesta darrera ha arribat ja ha trobat el pany canvia, segons la PAH. La dona va recórrer el passat mes d'abril a la PAH, que li va informar de les passes a seguir per garantir el seu dret a l'habitatge i també es va adreçar als Serveis Socials i a Habitatges per sol·licitar l'entrada a la Taula d'Emergència i aconseguí un reallotjament en règim de lloguer social. La PAH ha denunciat l'actitud del jutge i dels Mossos d'Esquadra per permetre aquest desallotjament "sense avisar els serveis socials" ni avisar els afectats amb antelació i tenint en compte que la dona està a punt de donar a llum i també té a càrrec un menor de 9 anys.

 

Comentaris