El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pagesia surt al carrer en defensa d’una independència que contemplen amb esperança
  • CA

 

La pagesia catalana està també mobilitzada en aquetes hores decisives pel país. Una trentena de tractors arribats del Maresme han aparcat al voltant de les tres de la tarda al Passeig Lluís Companys, des d’on un grup de membres de la Unió de Pagesos (UP) vol donar suport al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i una eventual declaració d’independència.

 

Pep Marpons ha arribat des d’Arenys de Munt amb un grup de companys. A la tarda esperen que arribin també pagesos d’altres comaques, n’hi ha algun del Vallès i n’arribaran més del Baix Llobregat. “Hem vingut per donar suport a les institucions catalanes, perquè sàpiguen que no estan sols i perquè esperem que avui puguin declarar la independència”.

 

Marpons confia en Puigdemont i els diputats del Parlament que donen suport a la independència. “Aquest és el pas final, fins avui han complert amb tot el que han anat dient, serà per primera vegada a la història que un polític compleix amb el seu programa”, afirma.

Tot i els entrebancs que aquest procés obre, Marpons assegura que els pagesos estan disposats a mobilitzar-se contínuament. “Estarem aquí fins que faci falta per donar suport”, subratlla. La pagesia és un dels sectors que espera més d’una Catalunya independent, context que consideren molt beneficiós pel país i especialment per a la seva activitat econòmica. Marpons creu que si el 50% dels catalans són independentistes, aquest sentiment entre els pagesos és dp’un 90%.

 

La pagesia catalana és aportadora neta de recursos a la UE —sosté aquest pagès d’Arenys de Munt—, si ens independitzem tindrem més recursos per a nosaltres i si ens quedem a dins no haurem de repartir recursos amb els grans terratinents de la resta d’Espanya”.

 

Els pagesos són una part vistosa de la ciutadania que es concentra des d’aquest matí al Passeig Lluís Companys. La seva voluntat és mobilitzar-se sempre que sigui necessari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa