La nova Mesa del Congrés deixaria sense veu els independentistes

El PSOE té avançada la negociació de l'òrgan que seria de majoria progressista

La portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, ultima un acord amb les grans formacions espanyoles per a la configuració de la Mesa del Congrés que es constituirà el pròxim 21 de maig. Els socialistes tenen avançades les negociacions per a una mesa amb majoria progressista i sense representants del PNB ni tampoc dels independentistes o de Vox. Segons fonts del PSOE, el plantejament actual és que l’òrgan de govern de la cambra baixa estigui format per tres membres del PSOE, dos de Podem, dos del PP i dos de Cs. Això evitaria el bloqueig que el PP i Cs van fer la passada legislatura, però deixaria sense veu les forces nacionalistes, que hi van tenir l’últim representant durant la desena legislatura (2011-2016), quan Jordi Jané va ocupar el càrrec de vicepresident quart de la Mesa per CiU.

 

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha apuntat aquest dilluns durant la recerca de l’acta de diputada que a hores d’ara encara no sap qui serà el candidat o candidata a la presidència del Congrés. En tot cas ha recordat que la portaveu dels socialistes, Adriana Lastra, està parlant amb els grups parlamentaris per fer “una Mesa representativa”. Amb tot, segons Calvo, a aquesta Mesa “no hi han de ser tots els partits”, sinó aquelles forces “que assoleixin un acord per a l’òrgan de govern” del Congrés dels Diputats. “Estem assolint un acord de proporcionalitat dels grups”, ha conclòs.

 

 

La Mesa que es constitueixi el dia 21 haurà d’adoptar ja algunes decisions importants com la formula que utilitzarà respecte als quatre diputats presos: Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, depenent també del criteri que expressi aquest dilluns el Tribunal Suprem al respecte. 

 

Comentaris (9)
JORGE Fa 9 mesos
"Jordi, hombe Jordi veig que ja has tornat de la taberna de Tabarnia de pendre uns xarrupets d'Anis Tenis o Chinchon. Un cafetet i una aspiririna et irien bé.
Jordi Fa 9 mesos
Nosotros dejaremos sin Senado a Iceta!
Cartanya Fa 9 mesos
Deixar a un company de viatge, per guanyar un premi sense valor, de que serveix? . . . . a si per deixar clar que no son tan bons companys de viatge com diuen.
@ Jordi, o Paco, que mas da... Fa 9 mesos
Colpista va ser el teu parent Paquito "el impedido", el de la fimosis...
JORDI Fa 9 mesos
Iceta, ya te quedaste sin Prsidencia del Senado!
Pepet de Vallmanya Fa 9 mesos
Bona plantofada a la cara botiflera'ERC.
JORDI Fa 9 mesos
A los golpistas?? no es raro tot? ufff
X*2 Fa 9 mesos
Si en un congrés no deixen parlar als seus representans , aquest congrés , és una merda totalitaria, pura porqueria de la dictadura borbónico-franquista
jakob Fa 9 mesos
El Psoe y el PP son el mismo perro con distinto collar.