El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La nova llei del referèndum es presenta com un “acte de sobirania” emparat per l’ONU
  • CA

 

El preàmbul de la Llei del Referèndum d’autodeterminació, al qual ha tingut accés el Matí de Catalunya Ràdio i RAC 1, invoca a l’empara de la legislació internacional, que reconeix el dret dels pobles a l’autodeterminació. Entre aquests mecanismes internacionals cita els Pactes sobre Drets Civils i Polítics i sobre Drets Econòmics, Socials i Culturals de l’ONU, ratificats per l’Estat espanyol el 1977, i que reconeixen el dret dels pobles a l’autodeterminació com el primer dels drets humans.

 

El text del preàmbul que ha publicat Catalunya Ràdio afirma que la llei és una acte de sobirania després de la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estat del 2010, fet que és considerat com la ruptura del pacte constitucional.

La llei preveu la creació d’una sindicatura electoral, que actuaria com a Junta Electoral integrada per juristes. Així mateix, estableix que un cop celebrat el referèndum, si guanyés el ‘sí’ s’aprovaria la llei de transitorietat jurídica i, en cas que guanyés el ‘no’, es convocarien eleccions autonòmiques de manera immediata.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa