El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La ministra d’Indústria diu que ajudaran la Generalitat a atreure inversió a Catalunya
  • CA

 

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha afirmat que el govern espanyol ajudarà la Generalitat a atreure inversió tant estrangera com nacional a Catalunya, després de la fugida d’empreses pel volts del referèndum de l’1 d’octubre del 2018. En una entrevista d’Europa Press, Maroto ha emmarcat aquesta iniciativa en el propòsit del govern de Pedro Sánchez d’intentar mantenir Catalunya com una regió “de grans oportunitats”, en la qual hi ha sectors empresarials que hi segueixen invertint “i ho estan fent bé”. “Des del Govern acompanyarem tant el sector empresarial, així ho hem manifestat a les diferents associacions, com el Govern de la Generalitat, perquè Catalunya estigui també en el focus de moltes empreses que volen venir a Espanya i poden trobar en aquesta comunitat un lloc d’inversió atractiu”, ha anunciat Maroto.

 

Preguntada per si, davant del nou clima de diàleg que es pretén instaurar entre ambdues administracions, el govern espanyol es planteja derogar el decret que va facilitar la fugida empresarial de companyies tan emblemàtiques com CaixaBank, Maroto ha contestat que l’Executiu català ni tan sols ho ha demanat, perquè és conscient que “no és la solució” perquè les empreses tornin. “Ni tan sols ens ho han plantejat. M’han explicat que estan fent ara una avaluació de l’impacte que ha tingut la sortida de les empreses per, d’alguna manera, captar no les que ja han marxat, que serà difícil que tornin perquè no hi ha encara una seguretat jurídica per part del Govern, sinó que Catalunya segueixi atraient inversió estrangera i nacional. I aquí nosaltres els ajudarem”, ha assegurat.

 

“Ells mateixos creuen que encara que es derogui aquest decret no serà la solució perquè les empreses que han marxat tornin”, ha afegit la ministra, qui ha descartat que el govern de Sánchez faci una crida perquè tornin les empreses que van marxar, i ha apel·lat el respecte a la llibertat de les companyies de decidir on volen situar la seva seu fiscal. Per a Maroto, l’important és “recuperar la normalitat”. “Catalunya és una regió on és bo invertir perquè té una sèrie d’atractius que no s’han perdut malgrat la situació política tan complexa”, ha explicat la ministra, qui ha constatat que les empreses que segueixen a Catalunya no han deixat d’invertir i de crear ocupació malgrat aquest clima complex, si bé han transmès al govern espanyol la necessitat que els acompanyi mentre duri aquesta situació. “El Govern serà aquí perquè es mantinguin les inversions i per atreure’n de noves”, ha revelat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa