La Mesa del Senat suspèn Raül Romeva

La suspensió es basa en el mateix criteri que va regir la dels diputats empresonats. PSOE i PP hi han votat a favor i el PNB ho ha fet en contra

La Mesa del Senat espanyol ha decidit suspendre de les seves funcions el senador i conseller empresonat Raül Romeva, que va ser escollit a les eleccions del passat 28 d'abril. Segons ha informat la portaveu de la Mesa, la socialista Cristina Narbona, aquest dimecres al migdia, no hi ha hagut unanimitat entre els membres que conformen l'òrgan col·legiat de la cambra alta espanyola: els membres del PSOE i el PP hi han votat a favor mentre que el PNB ho ha fet en contra.

Els arguments de la suspensió de Romeva s'han basat en el mateix article de la Llei d'Enjudiciament Criminal que va motivar la de Jordi Sánchez, Oriol Junqueras, Josep Rull i Jordi Turull, presos polítics que van ser escollits diputats al Congrés espanyol als mateixos comicis. Tal i com va passar en aquella ocasió, la suspensió s'ha fonamentat en un informe que els lletrats del Senat han remès a la Mesa. De la mateixa manera que en el cas dels seus companys, la suspensió de Romeva també té caràcter retroactiu.

 
 

Comentaris