El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Mesa del Parlament del 16 d’agost no inclou la llei del referèndum en l’ordre del dia
  • CA

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha convocat aquest divendres per al dimecres 16 d’agost a les 10.00 hores una reunió de la Mesa de la Cambra catalana, l’òrgan rector, la primera després del període estival, ha informat la Cambra en un comunicat. Fonts coneixedores consultades han explicat que en l’ordre del dia no inclou l’admissió a tràmit de la polèmica llei del referèndum. JxSí i la CUP van registrar la llei del referèndum el 31 de juliol i el fet normal és que s’hagués debatut l’admissió a tràmit el 16 d’agost, però ara com ara no figura en l’ordre del dia.

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va anunciar a principis de mes que impugnaria la llei del referèndum davant el Tribunal Constitucional (TC) quan la Mesa l’admetés a tràmit i no s’esperaria que arribés al ple de la Cambra catalana. La tramitació la llei del referèndum obrirà amb tota probabilitat el xoc entre el Govern central i la Generalitat: el president espanyol, Mariano Rajoy, va dir que la impugnarà de forma immediata, i el Govern va avançar que no atendrà una eventual suspensió de l’Alt Tribunal.

 

Les mateixes fonts expliquen que això obre tres escenaris: el primer, que s’ampliï l’ordre del dia en els propers dies i s’inclogui la tramitació de la llei; el segon, que JxSí i la CUP es guardin aquesta tramitació de la llei per més endavant per posposar el xoc amb l’Estat. El tercer escenari, el més complex, és que JxSí i la CUP considerin que no existeix el temps necessari per tramitar la norma com a proposició de llei, i ho fiïn al fet que el presenti el Govern català com a projecte de llei, ja que els terminis d’aprovació són més curts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa