El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La manifestació dels policies començarà a la Prefectura de Policia de Via Laietana
  • CA

 

El sindicat policial Jusapol, que tenia previst manifestar-se el proper dissabte a les 12h sortint de plaça Sant Jaume, finalment ha acordat amb la conselleria d’Interior sortir des de la Prefectura Superior de Policia que té la seu a Via Laietana de Barcelona, segons han indicat a l’ACN fonts del sindicat. Les mateixes fonts han explicat que aquest dimecres la conselleria els va proposar un recorregut sortint des de la plaça Universitat, i tres hores després van rebre un altre correu electrònic dictant una resolució en ferm. El matí d’aquest dijous el sindicat ha presentat un recurs contenciós administratiu per demanar sortir des de la seu policial de Via Laietana, i finalment han exposat que aquesta ha estat la proposta acordada.

 

En un comunicat d’aquest dijous el sindicat critica que la Conselleria d’Interior “cedeixi als xantatges i les amenaces” al modificar els traçats de la seva manifestació. Explica que l’argument que la conselleria els va donar dimecres és que “els col·lectius que havien anunciat el boicot no es poden controlar amb seguretat”. 

 

Expressen el seu “més profund malestar” pel fet que “en una democràcia no es garanteixi el dret de reunió i manifestació pacífica” i asseguren que es manifesten per aconseguir “l’equiparació salarial real”. 

 

De signe contrari

 

El Departament d’Interior va notificar la tarda d’aquest dimecres a les dues entitats “de signe contrari” que es volen manifestar el proper dissabte 29 de setembre que s’hauria de fixar un itinerari alternatiu per tal de poder dur a terme la marxa.

 

El Govern ha alertat en un comunicat que en cas de trobar-se les dues protestes es podrien produir “alteracions de l’ordre públic amb perill per a persones o béns”, ja que la plaça Sant Jaume no pot encabir “de forma segura” la previsió d’assistència que han fet les dues organitzacions convocants.

 

Tot i que les associacions han comunicat a l’administració catalana que la manifestació responia, en un cas, a la demanda d’equiparar les retribucions de totes les policies de l’Estat, i en l’altre tenia per objectiu “reclamar la fi de la catalanofòbia”, Interior ha detectat que aquestes intencions no són les esgrimides en algunes crides que han fet ells mateixos mitjançant diferents canals, entre ells les xarxes socials.

 

En el cartell oficial de la concentració policial hi constava que a l’acte final es farà un homenatge als policies espanyols i guàrdies civils que van participar en l’Operació Copèrnic, és a dir, el dispositiu especial enviat per impedir el referèndum de l’1-O. Una intenció que ha suscitat el rebuig del moviment independentista, que ha fet crides per dificultar l’entrada dels policies a la plaça.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa