La líder del PSC a Girona reclama que el partit tingui "grup propi" al Congrés

La socialista lamenta que el comitè federal de dissabte es limités a un debat "estatutari" i demana donar la veu a la militància

 

La líder del PSC a l'Ajuntament de Girona i primera tinent d'alcalde, Sílvia Paneque, ha reclamat aquest dilluns que el partit tingui "grup propi" al Congrés i deixi de compartir-lo amb el PSOE. "El PSC ha de tenir vot i veu pròpia. Hem de tenir un grup parlamentari propi per poder emetre el nostre vot si discrepem del PSOE", ha exposat en declaracions a Rac1.

Per Paneque, tenir grup propi permetria als socialistes catalans mostrar clarament quin és el seu projecte per a Catalunya: "Allà on discrepem hem d'expressar la nostra opinió i defensar els interessos dels nostres militants".

 

Es dóna la circumstància que, amb els resultats electorals de les últimes generals, el PSC tindria molt complicat complir les condicions per tenir aquest grup propi, ja que té els nivells de suport electoral necessaris.

"No és No"
 

 

Ha demanat que el socialisme mantingui el 'no' a investir a Mariano Rajoy malgrat la dimissió de Pedro Sánchez: "No és no. Amb el PP no compartim ni les polítiques econòmiques ni les de benestar social ni l'encaix entre Catalunya i Espanya".
 

Paneque ha titllat de "lamentable" el Comitè Federal del PSOE d'aquest cap de setmana, però ha assegurat que no es planteja deixar el partit perquè comparteix plenament el que va defensar el seu primer secretari, Miquel Iceta.

La dirigent socialista ha expressat el seu suport al fet que Iceta repeteixi com a primer secretari, argumentant que ha fet un bon treball i "té la qualitats necessàries parell assumir uns anys complexos".

 

Comentaris