La liberalització aeroportuària començarà el 2011 a Sabadell

El 2012 es "trencarà el monopoli d'Aena" a la resta d'aeroports

Comença la liberalització aeroportuaria. El ministre de Foment, José Blanco, ha anunciat avui al Congrés que el 2011 traurà a concurs la gestió del control aeri de tretze aeroports, entre ells el de Sabadell, i el 2012 la resta, amb l'objectiu de "trencar el monopoli" d'Aena en la prestació d'aquest servei. Això permetrà reubicar uns 190 controladors.

En la primera etapa, a part de Sabadell, seran les liberalitzades de torres de control dels aeroports d'Alacant, València, Eivissa, La Palma, Lanzarote, Fuertventura, Sevilla; Jérez, Cuatro Vientos, La Coruña i Melilla. Ara per ara, segons ha explicat Blanco, el govern ja ha rebut cinc sol•licituds d'empreses que estan en procés de certificació: Saerco, ACS, Clece, Ferroser, Gesnaer i Indra, a part d'Ineco, que ja està certificada.

A més, segons ha informat el ministeri de Foment, per evitar un agreujament dels problemes en cas d'una nova vaga de controladors com va passar el passat 3 de desembre, el servei de direcció de plataforma, és a dir, el sistema de guia de les aeronaus des de que arriben fins que tornen a enlairar-se passarà a ser realitzat per personal d'AENA en els aeroports Madrid-Barajas i Barcelona-Prat.

Estat d'alarma

Per altra banda, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha convocat un Consell de Ministres extraordinari per aquesta tarda per decidir si es prorroga l'estat d'alarma, activat fa deu dies arran del tancament de l'espai aeri obligat per la vaga encoberta dels controladors aeris.

 
 

Comentaris