El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La jutgessa arxiva el ‘cas màster’ excepte l’acta falsificada de Cifuentes
  • CA

 

La decisió del passat divendres del Tribunal Suprem de no investigar el president del PP, Pablo Casado, pel ‘cas màster’ ha provocat la rèplica per part de la jutgessa del jutjat ordinari d’Instrucció de Madrid que portava la resta del cas, que ha acordat aquest dilluns arxivar tota la causa contra alumnes per delictes de prevaricació administrativa i suborn i deixar-la oberta nomes contra l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Crstina Cifuentes i el suposat organitzador de la trama, Enrique Álvarez Conde, a qui investigarà per un suposat delicte de falsedat documental.

 

A una interlocutòria de 17 pagines a la que ha tingut accés l’ACN, la jutgessa conclou que “no hi ha indicis d’actuació delictiva” pel que fa a prevaricació i suborn en el cas de 19 persones que estaven essent investigades perquè “el reconeixement de crèdit massiu no té res d’irregular” i “era utilitzat per la Universitat Rey Juan Carlos de manera generalitzada per a alumnes que estaven en les mateixes condicions i en qualsevol altre màster”, encara que reconeix que en el màster en qüestió només es va aplicar “amb un grup concret d’alumnes”.

 

Tot plegat després que el passat divendres el Tribunal Suprem va acordar no investigar el líder del PP, Pablo Casado. Malgrat que els jutges consideren que Casado va rebre un “tracte de favor” al seu màster, consideren que no hi ha cap comportament delictiu per la seva part.

 

La jutgessa es basa en aquesta decisió per concloure ara que “no hi ha indicis consistents” per seguir investigant la resta d’imputats que no disposen d’aforament davant del Tribunal Suprem. Creu que el fet que aquests alumnes rebessin un tracte de favor no demostra un acord amb els professors per a la convalidació massiva de crèdits.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa