La Junta Electoral Central veta Puigdemont, Ponsatí i Comín per a les eleccions europees

El Partit Popular i Ciutadans van recórrer la seva candidatura a causa de la seva situació judicial, que qualifiquen de "rebel·lia"

 

La Junta Electoral Central ha exclòs el president a l'exili, Carles Puigdemont, i els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí de la llista Lliures per Europa a les eleccions al Parlament Europeu del proper 26 de maig, segons ha explicat l'advocat Gonzalo Boye a través d'un missatge a Twitter. El Partit Popular i Ciutadans havien recorregut la seva candidatura la setmana passada basant-se en que la seva situació judicial, que defineixen com a "rebel·lia", els hauria d'impedir concórrer als comicis. Per a Boye, la decisió que ha pres la JEC "posa en risc la viabilitat de les eleccions europees" i ha insinuat que la decisió ha estat presa per motius estrictament polítics i relacionats amb la victòria dels partits independentistes a les eleccions espanyoles que es van celebrar aquest diumenge.

 

 

Puigdemont, Comín i Ponsatí van presentar al·legacions a la Junta Electoral Central argumentant que tots tres tenen el dret de sufragi i que, per tant, excloure'ls de la llista de Lliures per Europa seria vulnerar l'ordenament jurídic espanyol, europeu i dels tractats internacionals signats per l'Estat. Així, l'escrit també denunciava els interessos electoralistes i ideològics que motivaven el recurs presentat per PP i Cs que, en el cas de Lluís Puig, candidat al Senat el 28-A, no van impugnar la seva candidatura tot i trobar-se exactament en la mateixa situació que ells.

 

Comentaris