El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Junta de Portaveus del Parlament es posa al costat de Julian Assange
  • CA

 

La Junta de Portaveus del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimarts una declaració de suport Julian Assange després que hagi estat expulsat de l’ambaixada equatoriana del Regne Unit on es trobava refugiat des del juny del 2012 i detingut per les forces policials del Regne Unit en resposta a una petició d’extradició d’Estats Units. La declaració ha estat signada per JxCAT, ERC, Comuns i la CUP.

 

La declaració estableix que el suport a Assange “ha d’ésser mundial per part de totes les persones demòcrates que lluiten pel respecte i la llibertat de premsa”. El text denuncia la seva detenció, en demana l’alliberament immediat i reclama “que s’aturi qualsevol intent d’extradició als Estats Units, tal com han demanat les Nacions Unides en diverses ocasions”.

 

El portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, ha criticat la declaració perquè considera que Assange és “un pirata a qui s’hauria d’investigar per haver publicat a la seva web el cens que els separatistes ens van robar per fer un referèndum il·legal”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa