El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La JEC prohibeix a ERC usar la foto de Junqueras a les paperetes de les europees
  • CA

 

 

Enèsim gest de l’Estat per entorpir l’exercici dels drets polítics d’Oriol Junqueras. La Junta Electoral Central (JEC) ha prohibit en la reunió celebrada aquest dimarts que ERC utilitzi la fotografia de Junqueras a les paperetes dels republicans per a les eleccions europees del 26 de maig. Una decisió que xoca amb un recurs habitual acceptat per la Junta en diferents conteses electorals i que han utilitzat Ada Colau i Pablo Iglesias entre d’altres. El logotipus que s’imprimeix a les paperes l’escull cada partit polític. 

 

 

 

Segons ha pogut saber El Món, si bé la JEC reunida a Madrid ha decidit registrar la coalició electoral d‘Ara Repúbliques, en la mateixa resolució deixa ben clar que no es pot utilitzar la fotografia de Junqueras com si fos un logotip indicatiu de la formació. D’aquesta manera la Junta ha aprovat la coalició, que integren ERC i Bildu entre d’altres, però no permet utilitzar la foto del cap de llista a les paperetes dels votants. 

 

 

La prohibició que pugui ser estampada la imatge del president d’ERC i pres polític en el full de les candidatures topa de front amb una pràctica força habitual en darreres conteses electorals. Precisament, va ser també en unes eleccions al Parlament Europeu el 2014, quan Pablo Iglesias va concórrer per primera vegada a una cursa electoral, que va imprimir la seva imatge a la papereta. Un any més tard, la seva dona forta a Barcelona, Ada Colau, també va estampar la seva fotografia en la candidatura que va liderar per fer-se amb l’ajuntament de Barcelona. 

 

Les tres cand
Tres imatges, la d’Iglesias el 2014, la de Junqueras que no permet la JEC i al de Colau l’any 2015 | Mon

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa