El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La “humiliació institucional” del 155
  • CA

 

 

L’aplicació de l’article 155 de la Constitució sobre les institucions catalanes ha estat sobretot una “humiliació institucional”, Aquesta és l’opinió del professor de Dret Administratiu i director general de Dret i d’Entitats Jurídiques de la Generalitat, Xavier Bernadí, exposada en un curs de Dret de la Universitat Catalana d’Estiu que s’ha celebrat aquest matí a Prada, (El Conflent). 

 

Bernadí ha desgranat fil per randa els efectes de la intervenció de la Generalitat arran de la declaració del 27 d’Octubre.  Una intervenció que ha suposat intangibles que “cal tenir en compte” com “por, inseguretat, incomoditat i desesperança”.

 

Però sobretot, la “humiliació de fer fora els dirigents per posar-hi uns altres, que despullen del poder als qui hi eren legítimamament no com una simple ocupació sinó l’actitud amb què es porta a terme”. “Ha estat un ‘a por ellos’ institucional”, ha afegit. Fins i tot, Bernadí ha ironitzat proposant una “avaulació psiquiàtrica als servidors públics que han aguantat la pressió”. 

 

En aquest senti, Bernadí ha recordat el control que des de Madrid feien als “comptes de les xarxes socials d’alts càrrecs de Govern que no van ser cessats”. O bé, la declaració responsable dels alts càrrecs sobre qualsevol despesa en virtut de la qual donaven fe que la “despesa no anava en contra de la Constitució i de la Generalitat”. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa