El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Guàrdia Urbana investiga qui ha tombat l’estàtua de Franco
  • CA

 
 
 
La Guàrdia Urbana de Barcelona està investigant qui ha tirat a terra l’estàtua de Franco aquest dijous al vespre. Segons fonts de l’Ajuntament, no s’ha presentat cap denúncia, però s’estan fent diligències per determinar quantes persones van participar en els fets. De moment, la Guàrdia Urbana ha identificat una persona i ara els agents recullen proves i testimonis per identificar totes les persones implicades. Segons les ordenances de l’Ajuntament, tirar a terra un monument està tipificat com una falta per danys.
 
 
 
L’Ajuntament de Barcelona ha retirat aquesta matinada l’estàtua de Franco del Born després que uns desconeguts la tiressin a terra. L’estàtua, plena de pintades, es va trencar i va quedar dividida en dues parts. L’Estàtua era des de dilluns a l’esplanada del Born amb motiu de l’exposició ‘Franco, Victòria, República’.
 
 
 

  

Els operaris municipals han descollat l’estàtua de la seva base amb l’ajuda d’un braç articulat i l’han col·locat en un camió per traslladar-la als magatzems municipals enmig de força expectació de veïns, curiosos i mitjans de comunicació, que s’han acostat fins a la zona. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa