El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Guàrdia Civil confronta independentistes i espanyolistes per commemorar el 20S
  • CA

 

Un dels protagonistes principals el 20 de setembre de fa dos anys va ser la Guàrdia Civil. Va ser la policia escollida com a judicial per part del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona per a realitzar els escorcolls en diverses seus de la Generalitat, principalment a Economia, i les funcions de seguretat. El cos armat n’ha tornat a ser protagonista en una doble protesta celebrada davant la seva comandància a la Travessera de Gràcia de Barcelona.

 

Col·lectius independentistes havien convocat una concentració de protesta per aquest vespre davant el quarter de l’institut armat. Una manifestació de protesta per la seva acció no només durant els escorcolls sinó per les seves actuacions posteriors durant el referèndum del Primer d’Octubre. Però diverses entitats espanyolistes n’han convocat una altra de signe contrari, en defensa de l’institut armat.

espanyolistes

Els espanyolistes concentrats davant la caserna de la Guàrdia Civil Quico Sallés

 

Tant la Brigada Mòbil dels Mossos com dotacions de l’Àrea Regional de Recursos Operatius, les unitats d’ordre públic dels Mossos, han muntat un dispositiu de seguretat que ha mantingut a metres de distància les dues concentracions. Dues manifestacions que han acabat sense incidents però amb episodis propis d’una sitcom i sense cap mena d’aldarull. De fet, hi ha hagut moments que més manifestacions semblaven dues tribunes d’un equip de futbol dedicant-se càntics uns als altres. Unes imatges pròpies de films com “La escopeta nacional”.

 

La concentració independentista ha proferit càntics i divises habituals en aquest tipus de manifestacions. Unes quatre-centes persones cridaven contra la Guàrdia Civil i els Mossos titllant-los de “forces d’ocupació”, així com dedicatòries als espanyolistes concentrats com ara “tontos, tontos” oque nos dejen actuar” en referència als crits que els agents policials espanyols desplegats durant el referèndum cantaven davant les protestes als hotels de residència. Han llençat papers grocs, han encès una torxa i han projectat un vídeo amb imatges de la repressió del Primer d’Octubre mentre onejaven estelades i banderes negres de sense rendició.

 

 

Per la banda espanyolista, encapsulada a la vorera de just al davant de l’entrada principal de la comandància per la BRIMO, retreien als independentistes que cridaven poc. També han mostrat unes performances que portaven preparades -amb equip de so inclòs- per cantar Waterloo d’Abba dedicat a Carles Puigdemont i la resta d’exiliats que consideraven que estan “d’Erasmus”. Banderes espanyoles i de la Guàrdia Civil així com pancartes de suport al Cos Nacional de Policia formaven part de l’atrezzo. Al principi de la concentració, també escridassaven al fotoperiodista d’aquesta casa, Jordi Borràs, amb el crit “Donde estás, Jordi Borràs?”. Consignes com “Esta es nuestra policia” o bé cançons com “En Pie, camaradas”. Pocs minuts després de les nou, ambdues manifestacions s’han dissolt sense cap mena d’aldarull.

unnamed (3)

Agents dels Mossos separant les dues concentracions Jordi Borràs

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa