La Guàrdia Civil treu pit a Catalunya davant "l'amenaça de l'independentisme sectari"

El general en cap de l'Institut Armat afirma que han guanyat als qui "ens intenta aïllar de la ciutadania"

El general en cap de la VII Zona de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, ha reivindicat aquest dijous que el cos està enfrontat a diverses amenaces, entre les quals ha inclòs l'"independentisme radical, autòcrata, sectari i supremacista". Ho ha dit en un acte pel 175è aniversari de l'Institut Armat, i que ha presidit la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, en la comandància del cos a Sant Andreu de la Barca. Hi han assistit representants de la Generalitat, com el secretari general de la Conselleria d'Interior, Brauli Duart; el director dels Mossos d'Esquadra, Andreu Joan Martínez, i el comissari cap, Miquel Esquius, als quals Garrit ha agraït la seva presència "pel que això representa de retorn a la habitualidad". També hi han estat l'expresident de la Generalitat José Montilla; el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos; el fiscal superior de Catalunya, Francisco Banyeres de Mariola; el cap superior de Policia Nacional a Catalunya, José Antonio Togores, i l'alcalde, Enric Llorca, a més de membres de policies locals i altres autoritats civils i militars.

 

El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya també s'ha mostrat satisfet per com han anat superant l'"elevada tensió social" dels últims anys a Catalunya. I ha criticat a sectors que han assignat "el paper de malvats i el qualificatiu de feixista a tots els que no comparteixen les seves creences, i el d'herois a aquells que la raó no els acredita pel seu intent de trencar el model de país". Ha reafirmat que la Guàrdia Civil exercirà les seves funcions i competències respectant la neutralitat política i la llei, i ha criticat que els que els contemplen com a contrincants han intentat aïllar-los de la ciutadania.

 

 

Tanmateix, ha destacat que això no s'ha aconseguit perquè segueixen en contacte amb la població i no oculten la seva presència ni existència "gràcies a l'esforç realitzat per tots els guàrdies civils per a sobreposar-se i mantenir-se aliens a la desafecció i al menyspreu rebuts". I ha afegit que també és gràcies als familiars "convertits en víctimes col·laterals dels alegres cantaires i pacífics intolerants" que es mantenen al costat de la Guàrdia Civil a pesar que els van assetjar en a la feina i a les aules, segons ha dit.

 

Comentaris