El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Guàrdia Civil trepitja les institucions catalanes
  • CA
Alguns dels agents de la Guàrdia Civil entrant al departament d’Infraestructures, Equipaments i Seguretat del Parlament | ACN

 

La Guàrdia Civil s’ha personat aquest dijous al Parlament, al Palau de la Generalitat, al Departament de Justícia i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) en relació al ‘cas 3%‘. Fonts del cos han explicat que han anat a aquestes institucions a lliurar interlocutòries del TSJC en qualitat de policia judicial. En el cas del Parlament, agents del cos han entrat al Departament d’Infraestructures, Equipaments i Seguretat del Parlament perquè només volen accedir als fitxers del correu electrònic del diputat no adscrit Germà Gordó, segons fonts parlamentàries. Gordó està sent investigat pel TSJC en aquest cas i està cridat a declarar davant del tribunal dilluns 24 de juliol. Al Parlament hi han anat 8 agents de la Guàrdia Civil i el fiscal anticorrupció José Grinda, que és un dels que porta el cas.

Palau de la Generalitat

 

Al Palau de la Generalitat s’hi han personat 5 agents de paisà, que no han entrat al Palau perquè no se’ls ha permès per ordre del conseller de la Presidència, Jordi Turull, segons fonts del Govern consultades pel Món. Els cinc agents de paisà s’han personat a Palau per demanar el llibre de visites de quan Gordó era secretari del Govern (2011-2013) i la relació del suport administratiu que tenia. Se’ls entregarà la informació sense que hi accedeixin i marxaran.

 

Expectació màxima a les portes de Palau | Salvador Cot

 

 Parlament

 

La Guàrdia Civil ha marxat del Parlament després d’haver-s’hi estat una hora, en un registre relacionat amb el ‘cas 3%’. El cos policial ha entrat a les 10:57 hores a la cambra i vuit minuts més tard, a les 11:05, ha entrat al departament d’Infraestructures, Equipaments i Seguretat de la cambra, per accedir al correu electrònic del diputat no adscrit, Germà Gordó. A les 11:57 hores, gairebé una hora més tard, els vuit agents de la Guàrdia Civil -que anaven d’incògnit- han marxat del Parlament amb una còpia del correu de Gordó guardada en un disc dur extern, segons han explicat fonts parlamentàries. Els policies de la Guàrdia Civil han estat encapçalats pel fiscal anticorrupció José Grinda, un dels que porta el cas, i que ha marxat poc abans que els agents.

 

 

Departament de Justícia

 

Per la seva banda, cinc agents de la Guardia Civil vestits de paisà han arribat al Departament de Justícia uns cinc minuts abans de les 11h del matí. No han preguntat pel conseller de Justícia, Carles Mundó, que en aquell moment no es trobava a la conselleria, i han demanat informació de quan Gordó era conseller, en concret el registre de visites que va rebre Gordó en la seva etapa de conseller, més concretament del desembre del 2002 al gener del 2015. També li demanen la relació de persones que van fer tasques administratives o de secretaria de Gordó entre 2012 i 2016, així com la del grup de subalterns de l’època.

 

L’exconseller de Justícia està citat a declarar en qualitat d’investigat dilluns de la setmana que ve al TSJC, que es va declarar competent a principis de juny per investigar-lo en relació. La resta del cas s’instrueix un jutjat del Vendrell. El TSJC investiga Gordó pels presumptes delictes de tràfic d’influències, suborn, prevaricació i malversació de fons públics. Dilluns també declararà, en el seu cas com a testimoni, l’extresorer de CDC Andreu Viloca, investigat pel jutge del Vendrell.
 

Segons l’exposició raonada que el jutge del Vendrell va fer arribar al TSJC i que l’alt tribunal va assumir, Gordó i “altres persones” haurien portat a terme una “sèrie d’actuacions” per “requerir a certes empreses quantioses donacions a dues fundacions estretament vinculades a CDC, CatDem i Fòrum Barcelona” a canvi de “fer de mitjancer directament o indirecta davant de les autoritats responsables” de l’adjudicació de concursos públics.
 

Després de saber que estava citat a declarar, el diputat no adscrit va afirmar que aquesta citació “no canvia res”, que recau “dins de la més absoluta de les normalitats processals” i que mantenia l’acta parlamentària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa