El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Guàrdia Civil s’endú els mails de Jordi Sànchez
  • CA

 

L’advocat de Jordi Sànchez, Jordi Pina, ha explicat que l’entrada de la Guàrdia Civil a la seu de l’ANC aquest dimecres al matí forma part d’una diligència “normal” per bolcar el correu electrònic de l’expresident de l’entitat independentista. En un contacte amb la premsa davant la seu de l’ANC, Pina ha afegit que el Tribunal Suprem ha dictat una resolució on “simplement” acorda la còpia de l’e-mail de Sànchez, de manera que es tractaria d’una “diligència relativament senzilla” i, en cap cas, no es pot parlar d'”escorcoll”. “Forma part de la normalitat dins d’una investigació sumarial, no hi ha més incidència”, ha apuntat l’advocat. Al seu torn, el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, ha assegurat en la mateixa línia que Pina que el procediment forma part del procés judicial i que no significa “cap canvi qualitatiu” en la investigació.

 

Pina, que visitarà Sànchez a Soto del Real aquest dijous -com és habitual-, ha constatat que el procés de bolcatge és “lent” perquè es triga en passar el contingut dels correus al port USB per enviar-lo al TS, però ha reiterat que “no hi ha més transcendència”. Així, l’advocat ha reiterat que l’operació forma part d’una peça secreta que ja se’ls va notificar que s’obriria en un termini de 15 dies. Pina ha afegit que l’operació de la peça nova secreta forma part del període d’investigació que va del 28 d’abril del 2016 fins el 27 d’octubre del 2017.

  

  

A més, Pina ha demanat que els simpatitzants de l’ANC no s’apropin a la seu i que la prioritat és “deixar treballar” la Guàrdia Civil. “Col·laborem correctament amb l’autoritat judicial”, ha subratllat. Finalment, ha reiterat que la intenció de Sànchez no és ara mateix la de renunciar a la seva acta de diputat parlamentari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa