El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Guàrdia Civil s’emporta del Palau l’agenda oficial de Gordó com a secretari del Govern i els noms del seu personal
  • CA

 

Els cinc agents de la Guàrdia Civil que han acudit aquest dijous al matí al Palau de la Generalitat ja han abandonat les dependències. Vint minuts abans de les 19 hores, han sortit per la porta principal amb la documentació que havien demanat amb un requeriment judicial. Fonts de l’executiu català han explicat que la Guàrdia Civil s’ha emportat del Palau l’agenda oficial i institucional de Germà Gordó durant la seva etapa com a secretari del Govern, i la relació de personal i funcionaris que li donaven suport en la seva tasca habitual. Els agents també han sol·licitat el llibre de visites de Gordó però, com ja s’havia explicat en una altra ocasió, el Govern no disposa d’aquesta documentació i per això no l’ha pogut lliurar. L’única persona de la Guàrdia Civil que ha accedit a les dependències de la Secretaria del Govern ha estat un informàtic del cos que ha acudit al Palau per comprovar que la documentació i el material lliurat eren els correctes i corresponien a tot el que s’havia requerit.

Els agents de la Guàrdia Civil, vestits de paisà, havien arribat al Palau de la Generalitat a mig matí, amb dos requeriments judicials a la mà. Segons el Govern, el conseller de la Presidència, Jordi Turull, els ha acomodat a una sala situada prop de l’entrada principal de l’edifici. I allà han estat durant tota la jornada, fins que passats 10 minuts de les 18:30 de la tarda han abandonat el Palau de la Generalitat. 

 

Fonts del Govern han explicat posteriorment que inicialment els agents portaven dos requeriments judicials per reclamar el llibre de visites de Germà Gordó durant la seva etapa com a secretari de l’executiu i la relació del personal que treballava amb ell. El llistat de noms s’ha lliurat sense problemes, però el llibre de visites no s’ha pogut donar a la Guàrdia Civil perquè la Generalitat assegura que no disposa d’ell. Fruit d’aquesta circumstància, poc després ha arribat un nou requeriment demanant les agendes de Gordó vinculades al seu càrrec. 

 

Aquí, de nou, la Generalitat no ha trobat tot el que sol·licitaven. Així, la Guàrdia Civil s’ha pogut emportar tota la relació d’actes, reunions i notes d’agenda de Gordó vinculades al seu càrrec. Això inclou els actes públics, les trobades amb el seu equip o amb els tècnics, i els esdeveniments oficials, però no apareixen les reunions privades i l’agenda personal. Aquesta és la part que la Generalitat no ha pogut lliurar a la Guàrdia Civil. 

Per fer el lliurament de la documentació, el Govern ha portat tot el material en suport informàtic i imprès als agents. La Guàrdia Civil, però, ha volgut comprovar que tot el que rebia era el que demanava i que no s’estava ometent o modificant res. Per fer-ho, s’ha fet pujar a les dependències de la Secretaria del Govern un informàtic del cos. Allà, assistit per personal del Palau i, segons el Govern, sense tocar ell cap ordinador, ha corroborat que tot era correcte. 

 

Fonts de l’executiu també han explicat que ni els agents ni el fiscal han arribat a parlar en cap moment ni amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ni amb l’actual secretari del Govern, Víctor Cullel, ni amb el conseller de la Presidència, Jordi Turull. Puigdemont, però, ha estat puntualment informat en tot moment de com anaven transcorrent els esdeveniments al Palau. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa