La Guàrdia Civil es queda a les portes de Palau per ordres de Turull

Els cinc agents de paisà s'han endut una còpia de l'agenda pública de Gordó com a titular de Justícia però no del registre de visites

 

 

La Guàrdia Civil no ha pogut entrar aquest matí al Palau de la Generalitat. No s'ha permès entrar als agents per ordre del conseller de Presidència, Jordi Turull, segons ha pogut saber 'El Món'. Fonts del Govern han explicat aquest diari que els cinc agents de paisà de la Guàrdia Civil s'han personat a Palau per demanar el llibre de visites de quan Gordó era secretari del Govern (2011-2013) i la relació del suport administratiu que tenia, i se'ls ha fet esperar en una sala que hi ha a l'entrada, a la zona de les cotxeres. 

La Guàrdia Civil s'ha endut una còpia en paper dels acte públics i de protocol del període que germà Gordó va ser conseller de Justícia, del 2012 al 2016. Segons fonts del Govern, no s'ha entregat el registre de visites de Gordó, tal com han requerit els agents de la Guàrdia Civil, perquè al departament no consta cap llistat sobre les visites que rebia. En canvi, actualment sí que hi ha un registre de les visites del conseller Carles Mundó. Els agents han arribat pocs minuts abans de les 11h i han sortit cinc hores després, cap a les quatre de la tarda, després de requerir la informació per ordres del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) s'han esperat en una sala de reunions de la primera planta del departament. Al Departament també hi anat durant una estona el fiscal anticorrupció José Grinda.

 

 

En canvi, la policia espanyola sí que ha entrat al Parlament, al Departament de Justícia i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) en relació al 'cas 3%' i a Germà Gordó, que està sent investigat pel TSJC en aquest cas i està cridat a declarar davant del tribunal dilluns 24 de juliol. 

 

Comentaris