La Guàrdia Civil es presenta al TNC per demanar informació de l'acte de JxSí

Vol documentació sobre la contractació de la sala gran del teatre per a l'acte del 4 de juliol sobre la llei del referèndum

 

Visita de la Guàrdia Civil al Teatre Nacional de Catalunya per demanar documentació sobre la contractació que va dur a terme JxSí per celebrar ala sala gran del TNC el passat 4 de juliol, en què Govern i diputats van presentar als ciutadans el projecte de llei del referèndum. Així ho han explicat fonts parlamentàries, que a hores d'ara desconeixen quina documentació concreta vol la Guàrdia Civil, més enllà que es tracta de la informació referida al lloguer de la sala. Ha donat un termini de 5 dies perquè el TNC entregui la documentació.

 

El passat 4 de juliol, el Govern i Junts pel Sí van exhibir una imatge d'unitat en l'acte per explicar la llei del referèndum d'autodeterminació al TNC on el president, Carles Puigdemont, va reconèixer que lluitar per garantir el vot l'1 d'octubre "té riscos que fan respecte" amb algunes "conseqüències rellevants". Malgrat tot, va advertir que "desertar de la democràcia, rendir-nos i resignar-nos té un preu encara més alt i durador, que no només pagarem nosaltres, sinó també les generacions futures". I va recordar que no es pot renunciar al poder que es té per posar les condicions per fer el referèndum. "Si fem que l'eina no sigui vàlida, perquè la gent no se la creu, què farà l'Estat? Farà com sempre".

 

Comentaris