El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La “Grip blava” des Mossos proposa ara no fer “ni una hora extra” el setembre
  • CA

El grup de Telegram de “reivindicació” dels Mossos d’Esquadra continua actiu i en creixement. De fet, aquest divendres superava ja els 3.200 membres. Un xat que si bé fa dos dies proposava fer una “indisposició massiva” –l’Operació Grip Blava- per reivindicar els seus drets laborals ara ha rebaixat el to i planetja no fer “ni una hora extra més” durant el mes de setembre.  Un mes amb la celebració de l’11 de setembre.

 

Així es desprén d’un comunicat que han remès avui, aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils, a través del canal en què lamenten que no es valori el “sobreesforç tant físic com anímic” que ha realitzat el cos durant el darrer any. En el llistat incorporen diverses reinvidicacions i com a mesura de pressió demanen “no fer hores extraordinàries, quedant a l’espera de la resposta per part de l’administració i no descartant altres tipus d’accions”. Una acció per la que demanen col·laboració als comandaments de les escales executiva i superior. 

 

En el comunicat desgranen peticions com donar representació dels sindicats del cos a la Taula General de Negociació de l’Empleat Públic; recuperar les pagues de 2013 i 2014; l’abonament del dispositiu Àgora; equiparar el cos de policia amb els Bombers; remuneració “digna” de les hores extres; recuperar beneficis socials perduts com els tiquets en jornades de 12 hores o reduccions de jornada per fill; alleugerir la càrrega d’hores de treball i una convocatòria anunal de mobilitat. 

 

Consideren que aquestes reivindicacions són d’una “plantilla que s’ha bolcat en el servei i s’ha sacrificat més enllà d’allò raonablement exigible”. En aquest sentit demanen que es compleixi amb els “seus drets ” de “la mateixa manera que sempre hem complert amb el nostre deure”. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa