La gestora del PSOE rebutja la petició dels 8 barons socialistes que demanaven una abstenció mínima

Javier Fernández els recorda que la decisió del Comitè Federal va ser "clara" i "ferma"

 

El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, ha respost per carta la petició que vuit barons socialistes li van fer arribar aquest dilluns per reclamar una abstenció 'mínima' (de només 11 diputats) a la investidura de Mariano Rajoy, i no una abstenció en bloc del Grup Socialista que posaria en evidència la fractura dins del grup. A la carta, Fernández recorda als barons que el Comitè Federal va adoptar una decisió "clara" i "ferma" després "d'un llarg debat" on es va aprovar que "el Grup Socialista s'abstindrà a la segona votació" de la investidura de Mariano Rajoy, i per tant "no té cabuda cap debat sobre la seva eventual modificació per part dels secretaris generals".

Fernández tanca la porta d'aquesta manera a les peticions que li van fer arribar per carta la secretària general d'Euskadi, la de les Balears, el de Castella i Lleó, el de la Rioja, el de Múrcia, el de Ceuta, la de Madrid i la de Navarra. Tots ells es van mostrar "conscients" de la dificultat de la situació però van destacar que cal tenir en compte que els militants han expressat "en multitud d'assemblees" arreu del territori el "rebuig" a la investidura de Rajoy. Per això li demanaven una "abstenció tècnica" en el pròxim debat d'investidura, és a dir, "amb el nombre indispensable de diputats però sense que la totalitat del grup s'hagi d'expressar en el mateix sentit". 
 

La decisió de Fernández implica que es manté la tensió amb el PSC, que aquest dimarts ratificarà al seu Consell Nacional la decisió de votar 'no' a la investidura de Mariano Rajoy i trencar d'aquesta manera la disciplina de vot del Grup Socialista. Amb ells, altres diputats socialistes s'oposaran a la investidura i s'enfronten a les represàlies de la direcció del grup. 

 

Mentrestant, altres barons socialistes com Guillermo Fernández Vara i Emiliano García-Page van amenaçar aquest dilluns els socialistes catalans amb el trencament total de les relacions en el cas que s'acabin abstenint. També l'expresident extremeny Juan Carlos Rodríguez Ibarra, que va assegurar que els socialistes catalans fan perdre vots al PSOE a la resta de l'Estat, i va apostar perquè el PSOE es presenti en solitari a Catalunya. 

 

Comentaris