La gestora del PSOE celebra aquest dilluns la seva primera reunió

La trobada culminarà amb una roda de premsa del seu president, l'asturià Javier Fernández

 

La comissió gestora que dirigirà el PSOE després de la dimissió de Pedro Sánchez celebra aquest dilluns, a les 12 hores, la seva primera reunió a la seu del madrileny carrer Ferraz, el mateix escenari del tens Comitè Federal d'aquest dissabte passat que va desembocar en la renúncia del secretari general del partit.

Segons ha informat el PSOE a través d'un comunicat, la primera reunió de la gestora culminarà amb una roda de premsa del seu president, l'asturià Javier Fernández, que assumeix les funcions executives del partit fins a la celebració d'un Congrés Federal Extraordinari del qual sortirà el pròxim líder socialista.

 

La gestora del PSOE la integren onze persones, entre elles dues molt pròximes a la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, com són el portaveu socialista al Parlament andalús, Mario Jiménez, i la diputada del PSOE de Còrdova, María Jesús Serrano.

A més, entre els seus membres es troba l'expresident de les Illes Balears, Francesc Antich; i dos membres de la federació extremenya, com la seva secretària d'Organització, Asunción Godoy; i la regidora Soraya Vega.

 

Completen la llista José Muñoz Lladró, líder de les joventuts socialistes valencianes i portaveu adjunt en les Corts Valencianes; María Dolores Padrón, dirigent local canària; Ricardo Cortés, diputat regional a Cantàbria; i Francisco Ocón, número dos de César Luena com a secretari d'Organització del PSOE de La Rioja.

 

 

L'aprovació d'una gestora que dirigeixi al PSOE fins al Congrés Extraordinari es va produir aquest dissabte després que Pedro Sánchez perdés al Comitè Federal la votació de la seva proposta de fer un Congrés el novembre i primàries el 23 d'octubre, una derrota que va desencadenar la seva dimissió.

 

La composició de la gestora del PSOE s'ha aprovat ahir a la nit per la pràctica unanimitat del Comitè Federal a l'haver-se registrat una abstenció i un vot en contra. Tot i això, la majoria dels membres d'aquest òrgan afins a l'exsecretari general Pedro Sánchez ja havien anat abandonant la reunió i no van participar en la votació.

 

Comentaris