El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
“La gent ens demana mobilització per Catalunya”
  • CA

 

Els cartells de convocatòria de Sant Sebastià contenen una frase en català -“Tot un poble en moviment“- i un lema solidari: “Kataluniarekin bat, demokraziarekin bat” (Una Catalunya, una democràcia). “Nosaltres pensem que la solidaritat amb Catalunya, el fet de sortir al carrer per defensar els drets nacionals i socials de Catalunya, equival a defensar els drets nacionals i socials d’Euskal Herria“, explica Unai Urruzuno, portaveu d’EH Bildu al Parlament Basc. En aquest sentit, Urruzuno assegura que les bases de l’esquerra abertzale segueixen molt de prop el procés català i s’hi senten pròxims: “La gent ens demana mobilització per Catalunya, sortir al carrer“.

Al País Basc la dinàmica política dels partits nacionals està molt allunyada de la de Catalunya, sobretot per l’actitud del PNB. “El govern basc es mira el procés català amb antipatia perquè el PNB està donant suport al PP a Madrid i el PP és l’actor principal que intenta desbaratar el procés de sobirania dels catalans. Això també incomoda molt les bases del PNB, perquè és una posició incompatible no ja amb l’independentisme, sinó amb cap tipus de nacionalisme“, assegura el portaveu de l’esquerra abertzale.

 

Al País Basc hi haurà més mobilitzacions en suport de Catalunya. EH Bildu convocarà una altra manifestació coincidint amb les festes de Bilbao, a finals d’aquest mes d’agost. I hi ha entitats cíviques com Gure Esku Dago que encapçalaran mobilitzacions socials de tipus transversal a les quals també donarà suport l’esquerra abertzale. “Com deia el lehendakari Agirre, el poble basc estarà sempre amb Catalunya“, assegura Unai Urruzuno.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa