El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Generalitat valida dues empreses com a futures candidates per fabricar urnes
  • CA

 

La Generalitat ha iniciat aquest dimarts el procés d’homologació de les empreses que es van presentar al concurs per fabricar les urnes que el Govern vol adquirir seguint l’acord marc que va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc) el 9 de maig.

 

Segons han explicat fonts de la Conselleria de Governació a Europa Press, la taula de la contractació de la Generalitat –formada per Intervenció, Assessoria Jurídica, el secretari general i els tres secretaris sectorials– s’ha reunit aquest dimecres per obrir els sobres amb l’oferta econòmica que han presentat les dues empreses que participen en el procés d’homologació.

L’empresa Plastic Express ha presentat una oferta de preu unitari de 20,47 euros més IVA per urna, mentre que en el sobre de la UTE Espai World i Subministraments Integrals Futbida contenia una oferta unitària de 19 euros més IVA.

 

Cal recordar que la Generalitat encara no ha fet cap encàrrec d’urnes a aquestes dues empreses, solament les està homologant i el dia que decideixi encarregar les urnes ho farà amb un pressupost que no podrà superar el que han fixat aquest dimecres i que “podria ser inferior”.

 

“Aquest és un pas més en l’obtenció d’urnes”, han aclarit les mateixes fonts, que incideixen que l’encàrrec encara no s’ha realitzat oficialment i en què les empreses continuen el procés d’homologació, en el qual es verificarà tota la documentació abans de la validació definitiva.

Aquests tràmits formen part del procés de licitació d’urnes que va iniciar la Conselleria de Governació i pel qual el Fiscal General de l’Estat, José Manuel Maza, va ordenar al Fiscal Superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, presentar una querella contra la consellera Meritxell Borràs en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, després de la publicació de l’anunci de licitació en el Dogc.

 

La decisió de la Fiscalia va portar Borràs a concloure que l’Estat té “por” a les urnes i a la democràcia, i a mantenir el concurs de licitació que contínua el seu curs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa