El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Generalitat “restitueix” totes les delegacions exteriors tancades pel 155
  • CA
El conseller Bosch amb la secretària d’Acció Exterior, Mireia Borrell, i els nous delegats | Gencat

 

 

La Generalitat ha completat aquest dimarts la “restitució” de totes les delegacions catalanes en l’exterior que es van clausurar per l’aplicació a Catalunya de l’article 155 de la Constitució amb el nomenament dels delegats de Polònia i Països Bàltics, el de Portugal i el de l’Europa Central. “A partir d’ara, la resta serà per expandir-se”, ha subratllat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa posterior al Consell Executiu.

 

Així, ha anunciat el nomenament d’Ewa Adela Cylwik com a delegada del Govern als Països Bàltics; Rui Álvaro da Costa Reis com a delegat a Portugal, i Krystyna Schreiber com a delegada a l’Europa Central. També ha informat que la nova secretària d’Acció Exterior i de la UE és Mireia Borrell, que és doctora en economia política europea per l’European Institute de la London School of Economics i des del juliol de l’any passat era directora general de Relacions Exteriors.

 

Un altre dels nomenaments que s’han aprovat és el d’Alfonso González com a director general d’Assumptes Europeus i Mediterrani, d’Isidre Sala com a director general d’Assumptes Globals i d’Oriol Duran com a director general d’Anàlisi i Planificació Estratègica de l’Acció Exterior.

 

Qui és qui

 

Rui Álvaro Serra da Costa Reis és llicenciat en Enginyeria Zootècnica per la Universitat de Tràs-os-Montes e Alto Douro, Portugal. Ha treballat representant l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i va treballar anteriorment a la Delegació del Govern a Portugal donant suport en assumptes institucionals, econòmics i culturals.

 

Krystyna Schreiber, per la seva banda, és llicenciada en Traducció i Interpretació per la Universitat Pompeu Fabra, i té una extensa experiència empresarial. També ha treballat com a periodista per a mitjans alemanys, austríacs i de parla anglesa, i ha publicat llibres sobre l’actualitat catalana a Alemanya, França i Catalunya.

 

Per últim, Ewa Adela Cylwik té un Màster en Dret Internacional, Drets Humans i Dret Esportiu per la Universitat de Varsòvia. Ha treballat com a assessora estratègica en internacionalització i projecció comercial, i com a advocada assessora per institucions públiques i organitzacions governamentals en projecció internacional. Va ser nomenada delegada del Govern a Polònia i països bàltics, des d’on va començar a treballar l’estratègia d’acció exterior del Govern des de la Delegació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa