La Generalitat recorre la declaració dels béns de la Franja com a patrimoni aragonès

Homs ha afegit que la Generalitat no té "cap voluntat d'entrar en conflicte" amb el Govern d'Aragó, però el que li toca és defensar els interessos del museu de Lleida

La Generalitat ha acordat presentar un recurs contra la decisió del Govern d'Aragó de declarar 86 obres d'art de la Franja que estan al Museu Diocesà de Lleida com a béns inventariats del patrimoni cultural aragonès.

Ho ha anunciat el portaveu de l'executiu català, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, on ha assegurat que el propòsit del Govern d'Artur Mas és "defensar" en tot el que estigui al seu abast el Museu Diocesà de Lleida. Homs ha afegit que la Generalitat no té "cap voluntat d'entrar en conflicte" amb el Govern d'Aragó, però el que li toca és defensar els interessos del museu de Lleida.

No qüestiona el Vaticà


El portaveu ha recalcat que el que qüestiona la Generalitat "no és el que hagi dit o deixat de dir la Santa Seu", sinó la declaració que ha aprovat el govern aragonès (PSOE-PAR) mitjançant una ordre del 28 de gener del 2011 de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

Segons Homs, després de conèixer les intencions del Govern aragonès de fer aquest tràmit, la Generalitat ja va advertir que "no té capacitat sobre els béns dipositats al Museu Diocesà de Lleida".

 
 

Comentaris