La Generalitat no tancarà cap de les seves delegacions a l'estranger

Fins i tot podria obrir-ne de noves en un futur, segons ha explicat la vicepresidenta del Govern i consellera de Governació, Joana Ortega

La Generalitat no tancarà cap de les seves delegacions a l'estranger,Fins i tot podria obrir-ne de noves en un futur, segons ha explicat la vicepresidenta del Govern i consellera de Governació, Joana Ortega.

"La voluntat del Govern és estar a tot arreu, sobretot en aquells llocs que són mercats emergents i on l'economia catalana està ben posicionada", ha sostingut en declaracions als periodistes als passadissos del Parlament.

Abans, durant la seva compareixença davant de la comissió parlamentària d'Acció Exterior i de la Unió Europea, ha assegurat que la Generalitat no tancarà cap delegació, tot i que ha avançat que optimitzarà les ja existents per fer-les "més eficients".

Ortega ha explicat que l'executiu català no obrirà aquest any una delegació a Mèxic, tot i que no ha descartat que pugui posar-se en marxa en aquesta mateixa legislatura si la situació pressupostària ho permet.

La vicepresidenta ha fixat com a objectiu per a la legislatura "recuperar el prestigi internacional de Catalunya" i donar suport i impuls a les empreses i a l'economia catalana a l'estranger.El Govern té oficines a Brussel·les, París, Londres, Berlín, Nova York i Buenos Aires.

 
 

Comentaris