El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Generalitat i Salt aplicaran mesures de xoc contra la violència
  • CA

La Generalitat i l’Ajuntament de Salt començaran a aplicar aquest trimestre un pla de mesures de xoc al municipi després dels recents episodis de violència, segons ha revelat el conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat, Josep Lluís Cleries. La setmana que ve o d’aquí a quinze dies com a màxim, el conseller és reunirà amb l’acaldessa de Salt, Iolanda Pineda, per fixar objectius a curt, mig i llarg termini.

Les mesures urgents, que implicaran a la Conselleria d’Interior, es faran efectives en “tres o quatre mesos” per a que els veïns vegin que s’estan fent coses per restaurar la convivència i cohesió social que “poques persones “es neguen a respectar, segons ha lamentat el conseller.

“La presència policial és important perquè garanteix seguretat i tranquilitat, la gent necessita saber que si hi ha un delicte s’actua i es porta a la persona davant la Justícia”, ha defensat Cleries.

El conseller també ha justificat la seva absència de la manifestació contra la violència d’aquest dissabte, i ha mostrat respecte cap als que hi eren presents: “Personalment crec que necessitem calma, i reclamo a tots aquesta calma i voluntat de fer les coses amb tranquil•litat, tenint en compte que hi ha persones indignades autòctones i estrangeres “.

El pla anunciat, també en coordinació amb la Delegació del Govern de Girona i obert a entitats civils, atacarà amb “contundència” aspectes com la multireincidència de vàndals, les altes taxes d’atur i fracàs escolar, amb les conselleries de Justícia, Empresa i Ocupació i Ensenyament, a més de la de Territori i Sostenibilitat per planificar redissenys urbanístics a llarg termini.

Ha de ser “un pla d’actuació concret de totes les institucions amb la màxima col•laboració institucional”, que inclourà mesures preventives per evitar nous incidents com a major presència d’educadors socials al carrer.

“El que hem d’intentar amb tots els mitjans és que això no es repeteixi en cap altre lloc”, ha reiterat el conseller, que ha constatat que “hi ha certes persones i grups que es volen aprofitar d’aquest tipus de situacions”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa