La Generalitat arxiva l'expedient contra el mossèn que va qualificar l'homosexualitat de "pecat gravíssim"

El grup ultracatòlic HazteOir ha celebrat la decisió que qualifica de "victòria davant les amenaces de la policia LGTBI catalana"

La Generalitat ha arxivat l'expedient obert contra el rector de la parròquia de la Immaculada Concepció de l'Hospitalet de Llobregat, Custodio Ballester, que durant una missa celebrada el passat 25 de juny coincidint amb la celebració a Madrid del World Pride 2017, la gran festa mundial de l'Orgull LGTB, va qualificar l'homosexualitat de pecat gravíssim. Per aquestes paraules, l'àrea d'Igualtat de tracte i no-discriminació de persones LGTBI del departament de Treball, Afers Socials i Famílies va decidir obrir diligències d'informació i actuacions prèvies per si les afirmacions de Ballester podien vulnerar la llei contra l'homofòbia aprovada pel Parlament el 2014. En aquell sermó, el polèmic rector advertia als seus feligresos que amb "els homosexuals mostrant les seves vergonyes a Madrid la gent encara acabarà pensant que això de ser gai és normal i està bé quan resulta que no". Analitzades aquestes paraules, des de l'àrea d'Igualtat han considerat que se situen dins de l'àmbit de la llibertat d'expressió i no són mereixedores de sanció.

El grup ultracatòlic HazteOir, que a través de la seva plataforma MasLibres.org va recollir més de 35.000 peticions adreçades al Síndic de Greuges per "defensar la llibertat d'expressió del rector", ha celebrat la decisió de la Generalitat que ha atribuït a la "pressió ciutadana". "És una victòria de la gent, del ciutadà comú, davant les amenaces de la policia LGTBI catalana", asseguren en un comunicat.

 
 

Comentaris