La Fundación Franco diu que exhumar el dictador abans del pronunciament judicial seria prevaricació

L'entitat afirma que els seus serveis jurídics estan preparats per a actuar "contra qualsevol pretensió del govern de dur a terme la il·legal exhumació"

 

Després que el PSOE guanyés les eleccions del passat 28 d'abril i tot sembli indicar que que el nou govern espanyol tornarà a estar encapçalat per Pedro Sánchez, a la Fundación Nacional Francisco Franco s'han posat nerviosos. L'entitat ha emès un comunicat on adverteix que "executar l'exhumació de qui va ser Cap de l'Estat espanyol, reconegut per la comunitat internacional, del lloc on el Rei emèrit, Sr. Juan Carlos va ordenar que fos enterrat, abans que el Poder Judicial s'hagi pronunciat sobre el fons, seria, entre altres, un delicte de prevaricació". En aquesta línia, avisen que la Fundació "no ho toleraria" i que els seus serveis jurídics "presentarien les corresponents accions processals".

 

En el text, la Fundació Franco insisteix que els seus serveis jurídics estan preparats per a actuar "contra qualsevol pretensió del govern de dur a terme la il·legal exhumació acordada pel consell de ministres", argumentant que "la mateixa està actualment sotmesa a enjudiciament cautelar davant el Tribunal Suprem, màxim òrgan judicial de la nació davant el qual ni el propi govern és immune del control de la legalitat dels seus actes, de conformitat amb l'article 106 de la Constitució".

 

 

Finalment, avisa que en les pròximes hores donarà resposta "a la petició efectuada per l'advocacia de l'Estat, al servei del govern, que dilluns va manifestar al Tribunal que aquesta Fundació, que ha estat part interessada en tot el procediment administratiu referit a l'exhumació del Generalíssim, "manca de legitimació".

 

Comentaris