La Fundació Franco denunciarà l'Ajuntament de Barcelona per exhibir l'estàtua decapitada del dictador

L'entitat titlla d'"aquelarre bàrbar" l'exposició del Born

La Fundació Nacional Francisco Franco (FNFF) ha criticat l'exposició al Born Centre de Cultura i Memòria. En un comunicat, l'entitat espanyolista fa responsable l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d'haver permès l'"aquelarre bàrbar" al qual s'ha sotmès "l'estàtua de bronze de l'estadista espanyol més important des dels Reis Catòlics".

 

La Fundació Franco descriu el dictador com "l'heori militar que va defensar la nació i el poble espanyol dirigint la sublevació fins a impedir que la tirania comunista s'imposés a Espanya", i alerta que "els vents de furor iconoclasta sempre acaben en tempesta caïniana", en referència a l'exposició 'Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà', inaugurada aquest dilluns.

A més, la FNFF denunciarà per la via judicial "els qui, tenint el deure de custodiar un monument públic, retirat en unes dependències municipals, fos decapitat [sic] el bé d'interès cultural i artístic, sense conèixer-ne l'autor o autors materials de la barbàrie". Així, la Fundació Franco posa en el punt de mira l'Ajuntament de Barcelona.

 

 

La FNFF és una entitat a la qual l'Estat espanyol li reconeix caràcter d'"interès públic" perquè, al seu entendre, fa una "activitat benèfico-docent i cultural". És per això que els donatius que rep es beneficien de desgravacions fiscals molt importants, que van des del 50% fins el 75% que està previst, en alguns casos, a partir de l'any que ve.

 

Comentaris