El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Fundació Franco afirma que la Mare de Déu privilegia Espanya
  • CA

 

 

Amb cap nació va fer una cosa semblant“, destaca la litúrgia de la Mare de Déu del Pilar. La Fundació Franco (FNFF) destaca aquest suposat privilegi de la Maria, mare de Jesucrist, cap a Espanya com a felicitació pel Dia de la Hispanitat. Segons l’entitat franquista, la primera aparició de la Mare de Déu va ser a Saragossa l’any 40 després de Jesucrist, amb la particularitat que el miracle es va donar quan Maria encara vivia la seva vellesa mortal a Palestina.

 

Aquesta excepció va fer, segons els franquistes, que l’apòstol Santiago fes construir una església en aquell punt exacte a la riba de l’Ebre. Una edificació que, segons aquestes fonts, seria l’antecedent directe de l’actual basílica del Pilar. Tanta devoció mútua entre la Mare de Déu i Espanya dóna peu a la fundació per exaltar el 12 d’octubre: “Des de la FNFF volem felicitar totes aquelles dones que porten el seu nom [Pilar]. Igualment felicitar tots els espanyols i els nostres germans hispanoamericans en el Dia de la Hispanitat“.

 

La Fundació Franco és considerada, legalment, com una entitat de tipus benèficodocent i cultural per l’ordenament jurídic de l’estat espanyol. Per això les donacions que rep estan bonificades amb un percentatge que pot arribar al 75% en la declaració de l’IRPF.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa