El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Fundació Franco afirma que el PP és “franquisme sociològic”
  • CA

 

El que ja no entenc és la relativitat dels descendents sociològics de l’Espanya nacional, avui representats fonamentalment pel PP, acomplexats i ingrats amb la història dels seus pares i avis“, escriu Juan Chicharro, el general de divisió en la reserva que actualment presideix la Fundació Francisco Franco (FNFF). Chicharro, que va ser ajudant de camp de Joan Carles I, també acusa els mitjans de comunicació de la dreta madrilenya, amb una menció explícita a la cadena dels bisbes: “Potser l’exemple més evident és el que representa la cadena COPE que en els mesos llargs que han passat des que va començar tot aquest desgavell en cap moment ha plantat cara i s’ha mantingut aliena del tot“.

 

Però encara crida més l’atenció la crítica despietada del president de la FNFF contra la jerarquia catòlica en un article que porta per títol ni més ni menys que “Traïció i ingratitud”: “L’exemple més clar el trobem en l’actual Jerarquia Eclesiàstica (la qual posa tota mena de traves per a una cosa tan cristina com una missa per la seva ànima) que no existiria si Franco no hagués guanyat la guerra“. El general Chicharro situa la causa de l’exhumació del dictador en “l’odi marxista” i en la negació, per part de l’esquerra, dels pactes de la transició: “Aquest acte no és més que un intent de desqualificació del franquisme i tira per terra l’esperit de la transició, anant a la suposada legalitat il·legítima de la Segona República del 1936“.

 

La FNFF és una entitat que l’Estat espanyol reconeix com una associació que es dedica a fer una “activitat benèfico-docent i cultural” i és per això que els donatius que rep es beneficien de desgravacions fiscals molt importants, que van entre el 25% i el 35% de l’import cedit. Unes condicions que poden arribar fins al 75%. Ells mateixos posen un exemple pràctic: “Si es donen 150 euros, Hisenda els finançarà 112,5 euros, i el seu cost real serà de només 37,5 euros”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa