El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Fiscalia s’oposa a que Junqueras surti de la presó per prometre com a europarlamentari
  • CA

La Fiscalia s’oposa a que Oriol Junqueras pugui sortir de la presó el proper 17 de juny per prometre com a europarlamentari. La defensa d’Oriol Junqueras va registrar la setmana passada un escrit al Tribunal Suprem per tal que li permetés assistir al Congrés de Diputats per prometre o jurar el càrrec d’europarlamentari. En l’escrit, recordava la resolució del mateix tribunal que li va permetre assistir a recollir la credencial com a diputat al Congrés espanyol. El permís de sortida que es va sol·licitar era pel 17 de juny a les 12 del migdia, la data que ha marcat la Junta Electoral Central per complir el tràmit obligat als europarlamentaris escollits. 

La Fisclaia argumenta que Junqueras “ja va ser elegit Diputat en les eleccions generals celebrades el passat 28 d’abril, havent estat suspès en les seves funcions per la Mesa del Congrés dels Diputats” i que “l’adquisició de la condició d’Eurodiputat el col·loca en situació d’incompatibilitat amb la condició de Diputat nacional”. D’aquesta manera, creu el Ministeri Fiscalia, Junqueras “pretén sortejar la suspensió de funcions ja acordada, i consegüentment ha de ser desestimada”. 

La Fiscalia assenyala que “la concessió de l’autorització de sortida i la subsegüent adquisició de la condició de membre del Parlament Europeu suposaria obrir un escenari en el qual podrien produir-se interferències absolutament desraonades en l’exercici de la funció jurisdiccional, perquè permetria una ‘revisió’ o ‘control’ del poder legislatiu sobre l’exercici de la funció jurisdiccional respecte a determinades persones pel fet mateix d’haver estat triats parlamentaris durant la celebració del judici oral, convertint així la immunitat parlamentària en un ‘privilegi’ o ‘dret particular’ de determinades persones l’exercici de les quals no només no preservaria la composició i funcionament de les Cambres legislatives sinó que vulneraria el dret a la tutela judicial efectiva en el seu vessant d’accés als Tribunals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa