La Fiscalia rebutja retirar l'ordre de detenció contra Puigdemont i Comín

El ministeri públic considera que la immunitat s'adquireix després d'haver acatat la Constitució i un cop iniciat el període de sessions

La Fiscalia s'ha oposat aquest divendres a la petició del president de Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín perquè se'ls retirés l'ordre de detenció en territori espanyol amb l'objectiu de desplaçar-se a Madrid per recollir l'acta de diputat al Parlament Europeu. L'escrit, signat per Javier Zaragoza, argumenta que la immunitat en territori estatal per la condició d'eurodiputat s'adquireix després d'haver acatat la Constitució davant de la Junta Electoral –un acte que està previst per dilluns que ve- i de prendre possessió del seu escó en el transcurs de la primera sessió que se celebri al Parlament Europeu. D'altra banda, recorda que tant Puigdemont com Comín ostenten la condició de processats i en situació de "rebel·lia" i que només es podrà retirar l'ordre de detenció perquè "s'han presentat voluntàriament" davant les autoritats espanyoles o perquè hagin estat detinguts.

 
 

Comentaris (3)
Maria Jose Fa 5 mesos
Fa temps que Puigdemont hauria hagut de demanar nacionolitat romanesa. Es vergonyos que es mogui x Europa amb passaport espanyol. No es mereix dur aquest passaport.
arfonzo Fa 5 mesos
esto me recuerda a las técnicas del batallón Der Füher de las S.S. , les suena el pueblo de Oradur-sur-Glane......si no vienes tu puesto lo ocupará otro...¿entienden?
Loli Fa 5 mesos
Espanya país podrit i mafiós . Visca Catalunya lliure
A ver si tweeter ... Fa 5 mesos
.... retira esta cuenta falsa.
Clarussa Fa 5 mesos
I Catalunya? Oblideu sempre el 3%.Us oblideu del president que teniu. Us oblideu que no sabeu perdre....
Javi Fa 5 mesos
Podrido seguro cuando estos personajes cobren sueldazos no dirás eso. Parece mentira estés engañsdos por estos sinverguenzas que lo que les interesa es llenarse los dineros a con dinero y mio y el tuyo y de muchos catalanes y españoles pa eso España no oprime jejeje abrir los ojos antes sea tarde veáis las mentiras de los que os prometen mucho y después engañan a gente