El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La fiscalia ordena investigar l’actual equip de govern de Roses per suposats pagaments fraudulents
  • CA

La fiscalia ha ordenat investigar l’actual equip de govern de Roses (PSC, ICV, PP i GIR) per suposats pagaments fraudulents. El cas s’ha engegat arran d’un escrit on es denuncia que l’ajuntament hauria pagat factures inexistents de les àrees de Festes, Esports i Turisme. Els imports s’estenen entre els 45 i els 5.000 euros i, segons exposa la denúncia, aquests pagaments s’han fet sense tenir en compte informes contraris emesos per funcionaris municipals. L’escrit també recull que l’alcaldessa hauria arxivat “sense més” una trentena d’expedients sancionadors després que caduquessin i alerta de l’existència d’un possible delicte urbanístic a la zona d’influència del Parc Natural del Cap de Creus.

Les investigacions, que porta un jutjat de Figueres, s’han engegat arran d’una denúncia que el grup municipal de CiU a Roses (Alt Empordà) ha portat davant la fiscalia. A l’escrit, els regidors alerten de l’existència de possibles actuacions il·legals en el si del govern quadripartit del municipi, encapçalat per la socialista Magda Casamitjana.

La majoria de fets denunciats, tots corresponents a l’any 2009, fan referència a aspectes fiscals. D’entrada, l’escrit recull que, mitjançant decrets d’alcaldia, es van ordenar pagar una desena de factures per serveis que no constaven enlloc. Les factures afecten les àrees de Festes, Esports i Turisme, i el seu import s’estenia entre els 45 i els 5.518 euros.

A més, la denúncia també indica que “en tots els casos” els tècnics responsables de les àrees i la intervenció municipal s’havien oposat al pagament. En concret -segons especifica l’escrit- havien emès informes on recollien que les factures “en cap cas” s’havien de pagar perquè no corresponien “a compres de béns o serveis encarregats per l’ajuntament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa