El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Fiscalia nega que se’ls hagi impedit l’accés al Palau de la Generalitat
  • CA

La Fiscalia no considera que el Govern li hagi negat l’accés al Palau quan s’hi ha personat amb agents de la Guàrdia Civil per demanar documentació sobre el ‘cas 3%’. Segons el Govern, el conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha ordenat que els agents no entressin físicament al Palau i que s’esperessin en una sala que hi ha a la zona de les cotxeres. En canvi, fonts de la Fiscalia han remarcat que els investigadors no tenien previst fer cap escorcoll a Palau i que és decisió del requerit determinar on s’espera la policia i la fiscalia mentre els faciliten la informació demanada. Les mateixes fonts han destacat la col·laboració de les institucions, que han lliurat tot el que han demanat.

La Guàrdia Civil s’ha personat aquest dijous al Palau de la Generalitat, el Parlament de Catalunya, el Departament de Justícia i el CTTI per demanar informació sobre el ‘cas 3%’ per ordre del jutge del TSJC Carlos Ramos, que instrueix la peça separada contra l’exconseller de Justícia i diputat no adscrit Germà Gordó. A excepció del CTTI, on sí que s’ha fet un escorcoll, a les altres tres institucions s’han fet requeriments d’informació.

 

Fonts de la ministeri públic han destacat que les institucions han lliurat tota la documentació que s’ha demanat sense posar cap problema. Una informació que els investigadors clonen i comparen abans d’endur-se-la. A més, han explicat que es tracta d’arxius antics i en algun cas complexos, fet que alenteix el procés.

 

Les mateixes fonts també han volgut deixar que la documentació que s’està investigant són per fets antics i no perquè cap investigació ni contra la Generalitat ni contra la Secretaria del Govern actuals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa