La fiscalia investiga les concessions urbanístiques del Tripartit

La Guàrdia Civil escorcolla la seu de GISA, l'organisme del govern que s'encarrega d'administrar l'adjudicació de les infraestructures i deté un alt càrrec nomenat per l'anterior executiu

Nou possible cas de corrupció quan Pretòria ja havia desapregut de l'actualitat. La Guàrdia Civil va detenir ahir Jordi Vergé, important càrrec de GISA, empresa d'obra pública de la Generalitat, per presumptes irregularitats en adjudicacions, possiblement de carreteres, en una operació que s'ha saldat amb cinc detencions, quatre d'elles practicades dimecres.

Vergé, gerent d'obres de carreteres de Girona nomenat pel Tripartit, seria l'únic detingut de GISA implicat en la trama, ja que la resta serien persones de constructores adjudicatàries. Els agents van escorcollar ahir  les instal·lacions d'aquesta empresa pública  i van reclamat la documentació corresponent al periode que va entre els anys 2007 i 2010.

Girona, en el punt de mira

La demarcació de Girona figura al centre de la trama investigada, ja que el fiscal de delictes econòmics ha demanat a la Generalitat informació sobre l'activitat de GISA a les comarques de Girona des del 2007, quan governava el tripartit, fins a l'actualitat.

L'operació hauria començat dimecres a en aquesta localitat, on van ser detingudes aquestes quatre persones ja esmentades, dues van quedar en llibertat el mateix dia de la detenció i les altres dues van ser traslladades a Barcelona, des d'on es dirigeix l'operació. La policia va fer diversos escorcolls també a dues empreses del Gironès i del Baix Empordà.

L'actual Govern, vol la màxima transparència

Mentre que els representants del Tripartit no han fet encara cap declaració, el Govern d'Artur Mas va tardar gaire en pronunciar-se. Ahir a la tarda, el departament d'Economia i Coneixement va enviar un comunicat i el conseller del ram, Andreu Mas-Colell, va expressar la seva voluntat de col·laborar per donar "màxima transparència" a la investigació oberta per presumptes adjudicacions irregulars d'obra pública.

En aquest sentit, la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal també va fer una primera valoració de l'operació Gisa i va assegurat que es posar en contacte "amb el secretari del Govern i el cap de comunicació i li van comunicar que ells són els primers sorpresos i que la col·laboració del Govern està essent total i transparent amb l'Administració de Justícia".

Avui els detinguts passaran a disposició judicial- la investigació està coordinada pel Jutjat d'Instrucció número 5 de Barcelona i per la Fiscalia de delictes econòmics- i s'espera que Vergés declari davant el jutge, ja que ahir es va negar a donar cap tipus d'explicacions.

 
 

Comentaris