La Fiscalia General de l'Estat perseguirà la compra d'urnes "encara que es faci de manera encoberta"

Avança que presentarà una querella perquè pot constituir un delicte de malversació de fons públics

 

El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha afirmat que perseguirà penalment la compra d'urnes ja es faci de manera pública o "de manera encoberta". Ha assegurat que la compra constituiria un delicte de malversació de fons públics i recorda que el Tribunal Constitucional (TC) va posicionar-se en contra de qualsevol acció per portar a terme el referèndum. Per tant, afirma que la compra d'urnes es perseguirà amb querelles o amb ampliació de les mateixes. A més, ha avançat que, en cas de celebrar-se el referèndum, "hauria d'estudiar" si els voluntaris que hi participin estaran cometent algun delicte o no.

 

Maza valora també l'efecte que han pogut tenir les anteriors querelles contra càrrecs del Govern i que farien que el Govern hagi posposat la compra d'urnes. "Si ha servit perquè reconsiderin la possibilitat d'estar en curs de ser querellats per un delicte vol dir que hem complert amb la nostra missió i el nostre objectiu", ha defensat.

 

Ha eludit pronunciar-se sobre la idoneïtat d'aplicar l'article 155 de la Constitució perquè és una "decisió que correspon al govern espanyol". També considera que hi haurà "unitat de criteri" entre la fiscalia general i els fiscals a Catalunya. "Fa falta jerarquia i la tindran, i jo, arribat el cas, donaré les instruccions pertinents que hauran de complir però no per imposició sinó per convicció i lleialtat", ha afegit.

 

Comentaris