El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La fiscalia demana processar la cúpula de la CCMA per organització criminal
  • CA

La fiscalia demana processar la cúpula de la CCMA i també excàrrecs del Govern de Carles Puigdemont per organització criminal. Ho ha fet mitjançant un escrit -al qual ha tingut accés El Món– adreçat a la jutge titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona. Les persones sobre les que la fiscalia fa aquesta petició són: Antoni Molons, Joaquin Nin, Jaume Clotet, Josep Ginesta, David Palanques, David Franco, Francesc Sutrías, Aleix Villatoro, Amadeu Altafaj, Albert Royo, Natalia Garriga, Pablo Raventós, Rosa María Rodríguez, Francesc Fabregas, Josue Sallent, Xavier Puig, Rosa Vidal, Núria Llorach, Frederich Udina, Vicent Sanchis, Saül Gordillo, Martí Patxot, Mercedes Martínez, Joan Manel Gómez, Josep Masolivé, Àngels Barberà, Marta Garsaball i Daniel Gimeno.

La Fiscalia considera que una organització criminal és “qualsevol xarxa estructurada, sigui com fos la forma d’estructuració, que agrupi una pluralitat de persones amb una jerarquització i repartiment de tasques”. El text assegura que aquestes són “les persones que, de forma concertada i permanent en el temps, van actuar amb la finalitat d’aconseguir per vies delictives la secessió de la Comunitat Autònoma de Catalunya del Regne d’Espanya mitjançant la seva aportació individual i jerarquitzada”.

La fiscalia argumenta que, per aquesta finalitat, van comptar amb el president de la Generalitat, el vicepresident i alts càrrecs del Govern i que, per tant, es dona el supòsit de jerarquia que requereix el delicte d’organització criminal. Així com el de pluralitat i repartiment de papers. També, segons la fiscalia, hi ha un objectiu delictiu, ja que “tenien el ferm propòsit de celebrar el referèndum cap a la independència i van realitzar actuacions, i alguns van dictar resolucions amb les que van disposar de fons públics”.

I, finalment, fa referència a l’estabilitat o permanència en el temps. D’aquesta manera, la fiscalia pretén afegir el delicte d’organització criminal als de malversació, prevaricació, falsedat documental, revelació de secrets i desobediència, pels quals ja es processa aquesta trentena de persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa