El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Fiscalia demana presó incondicional pels set detinguts
  • CA

La Fiscalia de l’Audiència Nacional en el cas de l’Operació Judes contra els CDR del passat dilluns ha demanat presó provisional pels set detinguts que han passat aquest matí per les mans del Jutge Instructor Manuel García Castellón. Fonts de les defenses han avançat que en acabar l’interrogatori el ministeri públic ha demanat la presó incondicional com a mesura provisional. El Fiscal Miguel Ángel Carballo els ha acusat no només de terrorisme, sinó d’estralls i tinença d’explosius. El delicte de rebel·lió ha desaparegut. 

El jutge instructor, titular del Jutjat Central número 6, ha de resoldre al llarg de la tarda a través d’una interlocutòria en què hauria de delimitar els delictes objecte del sumari i escatir els indicis. Segons les defenses, el Fiscal ha actuat com si no hi hagués un demà. Els cinc defensats per Alerta Solidària no han declarat res davant el Jutge en ser una causa secreta. De fet, aquests lletrats asseguren que no han tingut cap connexió amb els dos advocats d’ofici que defensaven els dos detinguts que haurien declarat a la Guàrdia Civil que tenien material inflamable. 

Els interrogatoris han començat a les onze del matí i han acabat just a tocar a les tres de la tarda. Un cop celebrats els interrogatoris i la vista en què les parts han demanat mesures cautelars. Els lletrats han abandonat la seu de l’Audiència a l’espera de la resolució. 

 

Més informació en breu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa