La Fiscalia demana dos anys de presó pel policia espanyol que va agredir Jordi Borràs

En un escrit al qual ha tingut accés El Món, el Ministeri Fiscal també sol·licita el sobreseïment de la causa contra el fotoperiodista

El Fiscal ha demanat dos anys de presó pel policia nacional espanyol que va agredir al fotoperiodista Jordi Borràs el mes de juliol de l’any passat després d'identificar-lo pel carrer. En un escrit al qual ha tingut accés El Món, el Fiscal considera que l’inspector de la brigada d'informació és autor d’un delicte de lesions amb l’agreujant de discriminació per motius ideològics. A més, també sol·licita la inhabilitació especial pel dret de sufragi passiu durant el període de la condemna, així com que indemnitzi Borràs amb 7.500 euros per les lesions patides, tant físiques com psicològiques.

 

D’altra banda, el Fiscal demana el sobreseïment de la causa contra Borràs -que va ser denunciat pel policia- ja que no “queda acreditada la seva participació en les lesions patides per l’acusat”. Segons l’escrit, no queda demostrat que el fotoperiodista propinés un cop de puny en el front a l’agent de la policia espanyola.

Jordi Borràs després de ser agredit per un Policia Nacional | Quico Sallés

Jordi Borràs despres de ser agredit | Quico Sallés

Borràs va declarar en condició d'imputat el passat 29 d’octubre al Jutjat d'Instrucció número 8 de Barcelona -una condició que ara el Fiscal demana que se li retiri-, i també ho va fer l’agent del CNP. El mateix dia van declarar diversos testimonis, que van corroborar la versió del fotoperiodista, i l'inspector va acceptar l'agressió a Borràs però va argumentar que es va produir perquè "va repel·lir una agressió anterior" d’ell. L'agressió es va produir el dilluns 16 de juliol al carrer Capellans de Barcelona cap a les vuit del vespre quan el fotoperiodista sortia de cobrir un acte a l'Ateneu Barcelonès per aquest diari.

 

Aquell dia del mes de juliol, un home d'uns quaranta anys va identificar Borràs i se li va apropar a crits de "Viva España" i "Viva Franco" proferint-li diversos cops que li van deixar ferides a la cara. Un veí de la zona va intentar immobilitzar l'agressor i aquest es va identificar con a policia ensenyant una placa. L'agressor anava armat amb una navalla que li va caure en la fugida, quan diversos veïns el van intentar aturar per evitar que fugís.

Després es va saber que el policia és un comandament de la Brigada Provincial d'Informació adscrit a la Jefatura Superior de Policia de Catalunya. En concret, l'inspector s'ha especialitzat des de les oficines de la Brigada Provincial d'Informació ubicades al complex policial del barri barceloní de la Verneda, en l'àmbit d'informació relacionat amb l'extremisme gihadista.

 

Comentaris